Beef Jerky richtig lagern: So bleibt dein Jerky länger haltbar

Beef Jerky goed bewaren: Zo blijft je Jerky langer houdbaar

Benjamin Jacobs

Beef Jerky is een heerlijke en eiwitrijke snack die je overal en altijd kunt genieten. In vergelijking met andere lekkernijen biedt het gedroogde vlees het voordeel dat het lang houdbaar is. Bij juiste opslag blijven de aangename consistentie en de lekkere smaak lange tijd behouden. Als je je jerky daarentegen verkeerd opslaat, kan het gebeuren dat de kwaliteit afneemt en het sneller bederft.

Wij vertellen je hoe je Beef Jerky zo bewaart dat het bijzonder lang vers blijft.

Wat gebeurt er als ik Beef Jerky niet goed opsla?

Zodra je een nieuwe verpakking Beef Jerky opent, komt er onvermijdelijk Lucht binnen. Hierdoor droogt het na verloop van tijd niet alleen uit en verliest het zijn aangename textuur, maar kan het ook aan smaak inboeten. Een reeds geopende verpakking moet je uiterlijk na een week, beter binnen twee of drie dagen consumeren.

Ook ongeopende jerky kan bij verkeerde opslag na verloop van tijd mogelijk bederven. Hoewel het een product is dat in vergelijking met veel andere voedingsmiddelen zeer lang houdbaar is, moet je het juist opslaan. Alleen zo kun je er zeker van zijn dat de kwaliteit gedurende lange tijd behouden blijft.

De houdbaarheid van Beef Jerky wordt in de eerste plaats verkort door contact met vocht en zuurstof. Gedroogd vlees is bijzonder lang houdbaar, omdat het tijdens de productie gedehydrateerd wordt, dus zijn vloeistof onttrokken wordt. Door opnieuw contact met water kan het Beef, net als vers vlees, sneller bederven. Bovendien is gekochte Jerky doorgaans veel langer houdbaar dan zelfgemaakte, omdat het luchtdicht verpakt wordt. Hierdoor is het vaak tot een jaar houdbaar en kan het zelfs na de vervaldatum nog onbeschadigd zijn. Zelfgemaakte Beef Jerky heeft daarentegen een houdbaarheid van hooguit twee maanden en moet daarom snel worden gegeten.

Beef Jerky goed bewaren: Dit moet je in acht nemen bij het bewaren

Om de houdbaarheid van Beef Jerky te verlengen, moet je het zo goed mogelijk beschermen tegen omgevingsinvloeden zoals lucht, water, zonlicht en temperatuur schommelingen beschermen.

Vermijd lucht

Zoals eerder vermeld, leidt zuurstof in de loop van de tijd tot een afnemende kwaliteit van gedroogd vlees. Om de houdbaarheid te verlengen, moet je gekocht Beef Jerky alleen openen wanneer je het direct wilt genieten. Na opening moet je het zo snel mogelijk consumeren of lucht dicht verpakken. Hetzelfde geldt voor zelfgemaakte Jerky.

Vermijd vochtigheid

Hoe droger je je jerky bewaart, hoe langer het vers blijft. Door vocht neemt het risico toe dat het vlees door bacteriën wordt aangetast en uiteindelijk bederft. Op een zo droog mogelijke plek blijft je snack daarentegen lang vers en lekker.

Vermijd direct zonlicht

Hoewel zonlicht bijdraagt aan een droge omgeving, moet je je gedroogd vlees beschermen tegen directe zonnestraling. Te veel licht kan er ook toe bijdragen dat het sneller bederft. Een donkere voorraadkast of kast is daarom bijzonder geschikt om Beef Jerky op te slaan.

Let op een constante temperatuur

Beef Jerky voelt zich het beste als het op een zo constant mogelijke temperatuur wordt bewaard. Temperatuurschommelingen en extreme temperaturen moet je vermijden. Kies bij voorkeur een plek met een koele temperatuur - zowel te hoge als te lage temperaturen kunnen het vlees op de lange termijn schaden.

Vries je Jerky niet in

Veel voedingsmiddelen kun je probleemloos invriezen en later weer ontdooien, zonder dat de kwaliteit aanzienlijk wordt beïnvloed. Beef Jerky behoort echter niet tot deze producten. Zowel de consistentie en smaak als de voedingswaarden kunnen onder het invriezen lijden.

Pak hoogwaardige Beef Jerky.

Hoe beter de kwaliteit, hoe groter de kans dat je Jerky lang vers en lekker blijft. Kies daarom alleen voor hoogwaardige Beef Jerky van fabrikanten die je vertrouwt. Hoewel chemicaliën de houdbaarheid van gedroogd vlees mogelijk kunnen verlengen, moet je producten met kunstmatige conserveermiddelen vermijden en in plaats daarvan kiezen voor goede grondstoffen en de juiste opslag.

Veelgestelde vragen: Beef Jerky goed bewaren

Hoe lang is gekocht Beef Jerky houdbaar?

Luchtdicht verpakt Beef Jerky heeft als voordeel dat het in vergelijking met veel andere voedingsmiddelen zeer lang houdbaar is. In de regel kun je het tot een jaar genieten. Na de vervaldatum is het meestal echter nog lang niet bedorven.

Moet ik Beef Jerky in de koelkast bewaren?

Ongeopende Beef Jerky hoeft niet in de koelkast bewaard te worden. Een donkere, luchtdichte en koele plek zoals een voorraadkast of een kast is ideaal voor de opslag. Ook na opening hoeft het niet per se in de koelkast, hoewel de koele temperaturen het vlees zeker niet kwaad zullen doen.

Hoe moet ik een geopende verpakking Beef Jerky bewaren?

Ook een geopende verpakking Beef Jerky moet je zo veel mogelijk

Wat moet ik doen als mijn Beef Jerky te hard wordt?

Als de consistentie van je Beef Jerky te hard is geworden, zijn er een paar manieren om je Beef Jerky weer zacht te maken. Kijk hiervoor in ons blogartikel: Beef Jerky zachter maken.

Ben Jacobs

Ben Jacobs, oprichter van SimpleJerky, bracht zijn passie voor authentieke Beef Jerky uit de VS naar Oostenrijk. Geïnspireerd door kindherinneringen aan kleine, familiebedrijven in het landelijke noordwesten van Connecticut, creëert hij handgemaakte jerky met de hoogste kwaliteitsnormen, vrij van kunstmatige toevoegingen en gemaakt van lokaal rundvlees.

Terug naar de blog
laat een reactie achter