Österreichisches Fleisch und die perfekte Produktionsstätte

"Oostenrijks vlees en de perfecte productielocatie"

Sabine Jacobs

'Zoals jullie misschien opgemerkt hebben, is onze fabrikantstempel de afgelopen maanden veranderd. We hebben daar natuurlijk enkele vragen over gekregen en daarom verduidelijken we het mysterie rond de Tsjechische stempel hier in een klein artikel.'

In de loop van meer dan 6 jaar lieten we produceren door 5 verschillende slagerijen. Daarbij was ons altijd één ding belangrijk: we wilden 100% Oostenrijks vlees. Maar natuurlijk moesten we ook andere factoren in overweging nemen. Sommige bedrijven waren bijvoorbeeld gewoon niet uitgerust om Beef Jerky te produceren. Het ontbrak of aan rookkamers die groot genoeg waren of aan tijd van de producenten om ons product naast de lopende operatie te produceren. Vaak ontbrak het ook aan arbeidskrachten die echt voor onze Jerky konden zorgen. Daar kwamen plotselinge prijsveranderingen en onnauwkeurigheden tijdens de productie bij.

We hebben een betrouwbare partner nodig!

Kortom - we hadden een betrouwbare, professionele partner nodig die de benodigde apparatuur, de knowhow en de passie voor ons product meebracht. We wilden de productie absoluut in Oostenrijk houden, maar vonden gewoonweg niet de partner die we zo dringend voor ons bedrijf nodig hadden. In 2019 breidden we onze zoekradius uit naar Tsjechië en vonden we wat we zochten. We namen de tijd, bezochten de fabriek en deden een hele reeks testproducties. In het late voorjaar van 2020 werden de contracten ondertekend en begon de productie officieel. 

Succes!

'Onze huidige fabriek voldoet eindelijk aan al onze eisen en wensen - van de betrokkenheid van de medewerkers tot alle machines en benodigde medewerkers, tot absolute betrouwbaarheid. We geloven dat jullie het met ons eens zijn als we zeggen dat onze Simple Jerky nog nooit zo goed is geweest. Het heeft precies de consistentie en de smaak die we altijd voor ons product hebben nagestreefd.'

"Oostenrijks vlees - een basisvoorwaarde"

De volgende hindernis was het Oostenrijkse vlees. Veel slagerijen die we in de loop der tijd leerden kennen, zouden ons nauwelijks vrijheid hebben gegeven in de vleesselectie. Onze Tsjechische partner verzekerde ons echter vanaf het begin dat alleen wij bepalen waar ons vlees vandaan komt. 

"Voor ons is het niet alleen als eigenaar van Simple Jerky, maar ook als consumenten heel belangrijk dat ons rundvlees de best mogelijke kwaliteit heeft. En bij kwaliteit horen voor ons niet alleen smaak en textuur, maar ook het welzijn en de respectvolle omgang met het dier. Een wrede massale veeteelt, geen diervriendelijk voer, lange transportwegen en een niet diervriendelijke, humane slacht komen voor ons absoluut niet in aanmerking."

Het bedrijf Alpenrind in Salzburg is al lange tijd onze partner en ook nu levert zij ons Tsjechische manufactuur met hun vlees. Alpenrind Salzburg garandeert (en bewijst) niet alleen een volledige traceerbaarheid, zij volgen ook een strikte milieubeheer volgens ISO 14001 en verplichten zich vrijwillig voor het etiketteringssysteem "bos®".

Hier laten we jullie een voorbeeld zien van hoe onze leveringsbon van Alpenrind eruitziet:

Zoals jullie gemakkelijk kunnen zien, worden het geboorteland, het opgroeiland en de slachtplaats vermeld. We hebben enkele vragen van jullie ontvangen over de herkomst van het vlees en helaas ook een negatieve recensie op Amazon, waarin de klant zich bedrogen voelt omdat we Oostenrijks vlees vermelden, maar de stempel Tsjechisch is. We hopen dat dit artikel veel verduidelijkt. Daarnaast moeten jullie bedenken dat je niet zomaar willekeurige informatie, desinformatie, op een etiket mag vermelden. Daarvoor zijn er strenge etiketteringscontroles die we natuurlijk allemaal moesten laten uitvoeren.

Maar de emissies!

Natuurlijk is dit ook voor ons een onderwerp. Het bedrijf Frigologo rijdt de tour naar Tsjechië al vele jaren. Onze vleesbestelling bij Alpenrind is dus geen extra tour, maar wordt geïntegreerd in bestaande leveringen. In die zin veroorzaken we in ieder geval geen extra milieuschadelijke emissies.

Dus alles bij elkaar...

"De absolute ideale situatie zou natuurlijk zijn om de opfok van het vleesvee naast de slacht en deze direct naast de fabriek op te zetten. Dit alles dan nog in Oostenrijk. Maar bij het opbouwen van een bedrijf moet je compromissen sluiten en we hebben voor ons op dit punt de beste oplossing gevonden."

Wij hopen dat dit artikel enige duidelijkheid biedt! Mocht je nog verdere vragen hebben, neem dan alsjeblieft contact met ons op (Contact) of rechtstreeks met het bedrijf Alpenrind via www.alpenrind.at

 

 

Terug naar de blog